Day 8, Trieste no, Ljubljana yes

 

Day 8, Trieste no, Ljubljana yes

8. Forgotten places and missed cities 

Door Corona heb ik de reisdoelen niet voor het uitzoeken. De komende weken ga ik enkele witte plekken in mijn reisleven invullen. Trieste en toch maar door naar Ljubljana.

 

Op mijn gemak naar Trieste. Leek mij leuk. Ik dook de stad in op zoek naar een parkeerplek. Hopeloos. Rondjes draaien en garages vol. Maar eindelijk een garage waar plek was. Nou ja, plek, voor kleine Fiatjes dan. Maar ik kreeg hem ertussen, stak wat uit, op hoop van zegen. Ik kon mijn gedroomde Trieste echter niet vinden. Mooie, lange met bomen omzoomde voetgangersstraat dat wel, aardige pleinen ook, maar de moeite waard? Nee. Wat opviel waren de vele kromme, kreupele of strompelende oudjes. Of ze worden hier heel oud of er hangt iets in de lucht.

Ik werd ook al een beetje misselijk. En dan hebben ze ook nog een kort lontje. Ik vertrok. Een dame bij de parkeergarage zei het al, ze hebben een ‘temper’ hier.

Boos op elkaar, op het verkeer, op mij (het duurde een paar seconden te lang voordat de man van de garage wisselgeld had). Ik reed de grens over, naar Slovenië. Ljubljana was veel leuker. En ik was er alleen maar op doorreis geweest.  Daarover morgen meer.