Fump Truck, Road Trip USA 5, 9 september

Fump Truck, Road Trip USA 5, 9 september

Voor iedere scheet die Lewis & Clark (ontdekkingsreizigers die de Indianen nodig hadden om de weg te wijzen) hier in dit land gelaten hebben is een monument opgericht. En ieder militair die de Indianen bevochten heeft krijgt een bord met zijn heldendaden. Voor Sitting Bull die zijn geweer ging inleveren is er een voetnoot. Zonder wapen konden ze hem alsnog te pakken nemen. Er moet een dag geweest zijn dat de Indianen tot hun schrik ontdekten dat dit land niet meer van hen was. 

Vandaag weer veel weg, eindeloos, en die miles zijn een stuk langer dan onze kilometers. Zo nu en dan een zijweg, off thee road, met zo’n Chevy Camero een hobbelend avontuur. Gelukkig zijn het mijn banden niet. De hele dag in de buurt van de Missouri gebleven. Een rivier met geschiedenis, veel Indianen bloed maar die deden ook wel eens iets vakkundig terug. Men heeft er nu nog moeite mee wie dan de held was in zo’n geval. 

Het noorden van Montana is niet erg spannend en dat is een understatement. Uiteindelijk een zuidelijke zijweg ingereden en terecht gekomen in Fort Benton. Midden negentiende eeuw de dodelijkste stad van Amerika. Pubs, Casino’s en Bordelen waren er vierentwintig uur per dag open. Nu resten alleen de foto’s en de verhalen. En een mooi oud hotel. Het was de eerste plek waar ik drie mannen leerde kennen die het niet op Trump hadden. Maar zeiden ze erbij “we didn’t like Obama neither”.