Fump Truck, Road Trip USA 3, 7 september

Fump Truck, Road Trip USA 3, 7 september

Well Abe says, “Where do you want this killin’ done?” God says, “Out on Highway 61” Hwy 61 en ik denk aan Bob Dylan. Hij is geboren in Duluth waar ik vannacht sliep. Maar deze Highway 61 gaat niet over moord, armoede of andere afschuwelijke zaken van zijn album Highway 61 Revisited uit 1965. In plaats daarvan is het een lieflijke weg langs het water, waar kleine vissersvloten de vangst van de dag binnenhalen en door golven geblakerde kliffen uitzicht bieden over groene wouden en een vuurtoren die bijkans heilig verklaard is. Maar Dylan schreef historie over deze weg.

Toen ik er genoeg van had sloeg ik af het binnenland in. Een scenic drive! Had ik beter niet kunnen doen. Ik reed eeuwenlang door de eeuwige wouden, mooi voor even maar een overdosis bomen had niet gehoeven. Als straks de eeuwige duisternis invalt door de minachting voor het milieu van Donald Trump hebben ze hier in Minnesota in ieder geval genoeg haardhout om warm te blijven. Ja, er was ook zo nu en dan een meer, ik hoef even geen meren meer. En als je hier woont hoort er een kano op je dak. Had ik ook al niet. Ik ben nog nooit zo blij geweest met die grote gele M van de Big Mac’s, het bos hield even op.

Op de autoradio klonk veel Trump tussen de muziek door. Pro de man meestal. Wat ik hoorde is onbeschrijfelijk, ze houden van die gek en geloven alles wat hij zegt. Hij brengt nu een bezoek aan de Dakota Staten waar ik morgen zal zijn. De zender KK Radio Network (ze vergaten een K blijkbaar) was het stelligst en volkomen fascistoïde. Ze draaien wat er nu in het Witte Huis gebeurt volkomen om en beweren dat Obama zijn medewerkers vernederde, aan de leugendetector legde en onmiddellijk ontsloeg als ze uit de school klapten. Het was daar destijds “the biggest mess ever”. Obama gebruikte ‘nazi methoden’ zei er een. Alles wat de Democraten beweren is propaganda en als ze zo door gaan komt er een burgeroorlog. Keep America great again. Trump zelf kwam ook nog aan het woord, hij had proberen te luisteren naar een speech die Obama vandaag gaf. Was hem niet gelukt want hij viel in slaap. Veel gelach in de zaal en op de zender. “Our president is a man of action!”
Ik had nog nooit zoiets gehoord, werd er zelfs een beetje bang van, het leek op Duitse propaganda uit Wereldoorlog Twee die je vroeger wel eens hoorde in films. Maar dit is geen film, dit zijn de Verenigde Staten anno 2018. Weinig vereniging aan.