Machu Picchu Steps

Machu Picchu Steps

Wel met de bus, niet met de bus, wel, niet, het had wat voeten in de aarde maar uiteindelijk gingen we voor de bus. Met dank aan het thuisfront. De klim naar boven was geen kattenpis geweest zo vroeg op de ochtend. Het tarief van de busmaatschappij weet zich gesteund door deze wetenschap. Ondanks de enorme rij wachtende beneden en boven waren we enorm tevreden over ons besluit. En ofschoon ik dacht dat Machu Picchu wel zo ongeveer op mijn netvlies geprint stond was het echte beeld toch een verrassing. Het begon met trappen en het zou vandaag niet meer eindigen met trappen. Die Inca  waren masochisten van geboorte. Het eerste uur dwaalden we rond tussen al die plekken die de bekende plaatjes opleverden maar ik schoot ze met plezier. Daarna namen we een zijspoor naar de oude Inca brug. Een mooie wandeling met wat minder trappen die ons perfect prepareerde voor de klim naar Machu Picchu Mountain. Verstand op nul en trappen klimmen. Na een kleine twee uur stonden we boven.Ik vond het uitzicht verder beneden veel mooier als hierboven maar de wetenschap dat je een flinke klim gemaakt hebt en dat dat klimmen onderdeel uitmaakt van de ervaring geeft je toch voldoening. Over masochisten gesproken.

 

Veel valt er daarboven niet te beleven dus na twintig minuten wil je er wel weer vanaf. Naar beneden is pijnlijker maar de helft sneller en dan kom je terecht in een kermis van mensen die in de oude stad tussen al die muren lopen te fotograferen en vlaggetjes aan het volgen zijn wat ons deed besluiten dat het mooi geweest was. Ik hoefde niet iedere steen te zien en we hadden al veel opgestoken tijdens onze tocht door de ruïnes van Ollantaytambo.

 

In de trein terug heeft niemand meer naar buiten gekeken en was het opvallend stil in de groep. Mech ging door naar Cusco en wij gingen aan het bier. De restaurant keuze was weer een misser al smaakte het alleMaal goed na zo’n dag. Het heeft enorm lang geduurd voor ik eindelijk een bezoek bracht aan Machu Picchu maar het was al het gedoe en de inspanning meer dan waard al was het niet op tijd boeken van de trekking naar Machu Picchu een misser van jewelste. Ga het niet over doen.