Kras

Kras

Het heerlijk zangerige Engels van mijn bootsman vandaag zingt de rest van de dag door mijn hoofd. Iedere zin besloot hij met drie woorden, ja ja ja. Gewoon in het Nederlands maar dan gezongen. Hoe mooi kan het klinken. Verder was het een boottochtje van niks maar dat deed er niet toe. Je komt je dag door. Ze grillen een lekker visje voor je, bakken wat tomaten en de onvermijdelijke aardappelen bekronen de feest lunch. Dat die lunch verrekte kort op het ontbijt zat deed niets af aan de smaak. Er bleef hoogstens meer over voor de zeearenden hier die al helemaal gewend zijn aan gebakken vis. Spoild brats. Het snorkelen hier gaat niet zozeer om het mooie leven onder water als wel het voeren van de  Chichlids, de kleurige visjes die dit meer overbevolken.

Na een paar uur heerlijke rust en lange verhalen met de jongens van het eiland, het eten was bijna klaar, werd het te kras. Kras Reizen wel te verstaan, bootladingen vol overspoelden mijn eiland, verdomme mijn eiland, en de zonnebrand vloog mij om de oren.
Het water werd wit van de lijven en op de maagdelijke rotsen lagen de eerste toeries te bakken. Het Zwitserleven gevoel in een klap naar de knoppen. En daarna nog meer boten en nog meer vlees. Ik hield het bij vis. Ten einde raad sloot ik maar vriendschap met een hagedis die gezellig tussen mijn voeten kwam bivakkeren. Ook geschrokken van de invasie, we zijn beide lone wolves blijkbaar, dat schept een band.

Na het eten snel de boot weer in, wat varen, commerands bekijken of eigenlijk vooral hun poep die de rotsen hier mooi wit gemaakt hebben en daarna dutten. Later in de middag een lange wandeling door het dorp gemaakt, veel kinderen aan mijn hand en rond mij heen zeurend om sweets en smekend om op de foto gezet te worden. Ik ben duidelijk niet de eerste toerist met een camera om zijn nek. Die foto's had ik in de avond snel uitgezocht. De helft was maar gedownload op mijn laptop maar toen ik dat door kreeg had ik de beelden al van mijn camera verwijderd. Soms zit het mee, soms een ietsje tegen. Fijn dagje weer. Op de avond kom ik nog terug.