Tierras Amazónicas

Tierras Amazónicas

Tierras Amazónicas

De laatste dagen Amazonas. Ben veel gaan lopen, regen en hitte volledig ontkennend. Had wel wat, op een gegeven moment wist ik niet meer of ik nu nat van de regen of nat van het transpireren was. Het maakte ook helemaal niets uit. Beide vochtgesteldheden hadden dezelfde temperatuur en een zelfde eigenschap van niet opdrogen. Ben in één dag van Colombia naar Brazilië naar Peru via Brazilië weer terug naar Colombia gelopen waarbij ik een klein stukje per boot moest doen. Klinkt veel indrukwekkender dan het was. Maar 26 kilometer in de tropen tikten wel aan. Op het einde had ik blijkbaar zoveel vocht verloren dat ik mijn jeans maar op bleef hijsen.

Heb onderweg wat hotelletjes gefotografeerd om eens rustig te bekijken waar ik straks, als de poen op is, moet gaan verblijven. Misschien dan tegen die tijd toch maar met een tentje erop uit. Leticia zelf boeit niet zo en Tabatinga, de Braziliaanse zusterstad, nog minder. Wel leuk was een gesprekje in Tierras Amazónicas, een soort van themarestaurant wat niet echt af is, met een gids die aan een biertje zat daar over de drugshandel hier in Leticia. Er was niet zoveel veranderd sinds het leger hier alles schoongeveegd had. De handel was er nog alleen liepen de handelaren nu niet zelf meer met wapens te showen maar lieten dat aan de politie over. Wel zo rustig en ook veiliger voor de bevolking en de handelaren. De drugsmaffia waren gewoon gerespecteerde burgers geworden met een bijverdienste. De toeristen waren nu bijna even belangrijk en nu vloeide er tenminste ook geld naar andere delen van de bevolking en er waren minder veel minder begrafenissen.

Nu nog een dagje Bogota, een dagje Lima en dan  zit het er weer op. Eens uitzoeken wat de volgende bestemming wordt. Iemand een goed idee?