Christmas Songs and Waterfalls

Christmas Songs and Waterfalls

Kerstliedjes, ze lusten er wel pap van hier. Op welke zender ik de autoradio ook zette, er klonken Jinglebells, er vielen sneeuwvlokken en rendieren renden in het rond, vooral ene Rudolph, soms samen met Frosty the Snowman. Ik overdrijf niet, alles was kerstmuzak en vooral Elvis is populair met zijn zeikerige vrome stemgeluid. Die man hoort te rock-and-rollen niet te slijmen met A Lonely Blue Christmas. Driving Home For Christmas schijnen ze hier allemaal te doen. En de The Most Wonderful Time of the Year wordt het zo zeker niet.
Ten einde raad zocht en vond ik een Bosnische zender want dacht Islamitisch die strooien met wat anders, iets met suikerbrood misschien maar ook daar was Mariah Carey niet weg te branden uit de ether. Vandaag, een dag voor kerst hoor ik steeds maar weer All I Want For Christmas Is You door veel mooie dames gezongen, dus ik ga morgen de hele dag met gepoetste zwarte schoenen voor de intercom zitten om te kijken wie er aan gaat bellen. Je moet toch iets op zo’n dag. Feliz Navidad! Santa baby, hurry down the chimney tonight.


Verder wandelde ik de laatste twee dagen hier vele kilometers en bezocht de watervallen van Plitvice die wonderwel lagen te schitteren in de zon. Voor de rest was het vooral veel mist deze dagen. Maar dat past weer mooi bij die liedjes. En in acht dagen hier geen vluchteling gezien...