Bangalore arrival

 

Bangalore arrival

Dry Januari duurt al negen dagen dus hoogste tijd om iets heel anders te gaan doen. Bangalore stond er op mijn ticket. Te ver voor de trein dus weer vliegen. Een vlucht naar India levert op Schiphol altijd hele verstoppingen op door het grote aantal Indiërs die denken dat ze niet kunnen lopen en zich laten vervoeren naar de gate. En daarna wil het halve vliegtuig met voorrang instappen. Te oud, nog kind, mank, te zwaar, vegetariër en honderd andere redenen. Ik moet wel voorzichtig zijn met mijn uitspraken met de vele vrienden uit dit land die ik heb. Ik vlieg dus naar het zuiden van India en heb verder nog niet echt een plan. Morgen steek ik mijn vinger in de lucht en rij met de wind mee. Of tegen. 

Zo’n eerste dag in India is traditiegetrouw hectisch en chaotisch. Aankomen om 1 uur in de nacht en dan wordt een ernstig beroep gedaan op je geduld. Bij mij liep het nu wel de spuigaten uit omdat de autohuur weer in gebreken bleef en om het kort te houden, ik lag om 5 uur in mijn bed. En dat het zo snel ging was de verdienste van Munawar, een geweldige jongen van Incredible Indian.

De volgende ochtend met nog dichtgeslagen ogen een simcard kopen. Soms gaat dat soepel, soms ingewikkeld. Bengaluru heeft de ingewikkelde versie. Ik kende mijn rickshaw driver heel goed rond de middag. En toen moest ik nog mijn dagelijkse portie stappen doen. Die heb ik vrij zinloos opgemaakt aan een wandeling naar het Palace van Bengaluru en wat slenteren in een park. Bewijs dat ik in India was hierbij met een paar foto’s. Morgen begint het pas.