Gutbürgerliche Küche

Gutbürgerliche Küche

Bij de vroege start van de dag vroeg ik aan de ontbijtkok om twee gebakken eitjes. Een goed begin van de dag. Hij begon uiterst zorgvuldig de eieren in de pan te breken, roerde, schepte, aaide, het hield niet op. Na twintig minuten had ik eindelijk met eitjes. Es war gründlich. Ja, ik ben in Duitsland, voor een reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn. De Rheinsteig. Wandelen. En het was zwaar, zwaar, zwaar. Iedere heuveltop moest aangedaan worden al moest je er kilometers voor omlopen. Maar het pad is mooi. Goed bewegwijzerd al liep ik twee keer fout. Veel borden ook, met alle gevaren die je zo in de natuur loopt. En dan is het niet Pas Op! bij een uitzichtpunt maar Lebensgefahr!!! heel streng allemaal, je zou er bijna van gaan marcheren. Lopen was al erg genoeg, het waren in plaats van de beloofde 22,5 kilometer er ruim 31 geworden. Door eigen schuld. Wat doe ik mijzelf aan. Maar na genoten te hebben van de Gutbürgerliche Küche kon ik vroeg naar bed.